clanak False

Nagrađeni najuspješniji studenti sportaši

04.11.2019.
Danas je u Francuskom paviljonu Studentskoga centra u Savskoj održana treća svečanost dodjele nagrada najuspješnijim studentima sportašima u organizaciji Ureda za šport Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkog Sveučilišnog športskog saveza i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Iz godine u godinu, Grad Zagreb ulaže istinske napore i pridonosi razvoju studentskog sporta. S ponosom ističem da je za naše zagrebačke studente sportaše ova akademska godina bila itekako plodonosna. Ukupno se natjecalo 8452 zagrebačkih sportašica i sportaša i zagrebački sport predstavljalo je 463 ekipe u čak 24 sporta. Na državnim prvenstvima, naše studentice i studenti osvojili su sve što se dalo osvojiti te tako postali ukupni prvaci u svim sportovima, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Istaknula je, također, da izvrsni rezultati nisu izostali ni na europskim prvenstvima. Zagrebačko sveučilište predstavljala je delegacija od 138 sportašica, sportaša i stručnog kadra. Od 21 organiziranog sportskog prvenstva, nastupili su u čak njih 12, od ukupno 576 Sveučilišta koja su sudjelovala u prvenstvima, naše Sveučilište osvojilo je najveći broj medalja. Vjerujem da je ovo samo uvertira u ono što dolazi, a to su još bolji i uspješniji studentski projekti u Zagrebu.

Dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krstičević je izrazio zadovoljstvo što su mnogi vrhunski sportaši i treneri odlučili studirati na Kineziološkome fakultetu i što svoju budućnost vide u sportu. Naši studenti, unatoč izuzetno zahtjevnim studijima, ostaju u sportu i odlučuju se za sportsku karijeru. Danas je najpoznatiji među njima svjetski viceprvak, gimnastičar Tin Srbić. Fakultet se maksimalno trudi pomoći vrhunskim sportašima, a i ostalim studentima koji uz svoje sportske aktivnosti završavaju i studije na Sveučilištu.

Prisutne na svečanosti dodjele nagrada pozdravili su i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te dopredsjednica Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza Sonja Čurković.

Gradske vijesti - 2019.