clanak False

Nina Išek Međugorac - Žena godine 2019.

17.07.2019.
U organizaciji časopisa Zaposlena i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, sinoć je u hotelu Esplanade proglašena Žena godine 2019. – Nina Išek Međugorac. Svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Naglašavamo važnost multiplikativnog učinka ovog događaja glede mijenjanja stavova, percepcija, stereotipa i sl. Naime, sve relevantne studije ukazuju na 3 vrste prepreka vezanih u žensko poduzetništvo: strukturne prepreke, gospodarske prepreke i tzv. meke prepreke pri čemu su strukturne prepreke najzahtjevnije jer su posljedica vrijednosnih temelja, odnosno kulturoloških prepreka. Uz pristup tržištu, novcu i menadžmentu za poslovnu, zaposlenu ženu kontekst se proširuje i na dodatna dva čimbenika: majčinstvo te mezo okruženje poznatije kao metafora konteksta obitelji i domaćinstva koji bitno utječu na zaposlenu ženu, rekla je zamjenica Majić te dodala da se u Gradskoj upravi vjeruje kako navedena obilježja nisu nikakav ograničavajući čimbenik već naprotiv, upravo ona daju ženama konkurentsku prednost te onu meku, a tako svakodnevno vidljivu dodanu vrijednost koju ugrađuju i u poslovne odnose. Konkretnije, od ukupnog broja zaposlenih u upravnim tijelima Grada Zagreba 2/3 čine upravo žene. Od ukupno 15 856 obrta u Gradu Zagrebu njih 6 147 ili 38% je u vlasništvu žena. Također, Grad Zagreb je od 2000. do sada za razvoj obrtništva i poduzetništva utrošio oko 500 mil. kuna od čega je značajan dio bio usmjeren i na osnaživanje poslovnih aktivnosti žena.

Dobitnica nagrade Nina Išek Međugorac jedna od prvih magistrica na području odnosa s javnošću u Hrvatskoj, a trenutno je na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.
Za mene je znanje najisplativija investicija. Kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku. Ove godine preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu, već su kritički promišljali svijet u kojem žive. Pritom su naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj i prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji, rekla je Išek Međugorac naglasivši kako je ova nagrada dodatna potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva. Presudno je da mi u odnosima s javnošću čujemo i osjetimo potrebe zajednice te usmjerimo organizacije u kojima radimo na odgovorno ponašanje u društvu.

Među nominiranima našle su se i: gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, voditeljica i urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković te specijalistica nuklearne medicine u Kliničkom zavodu KBC-a Split Ana Barić.

Ovom se manifestacijom, 24.  godinu zaredom, nastoji poboljšati zatupljenost žena u medijima te smanjiti nepravedno dodjeljivanje stereotipnih uloga.
 

Gradske vijesti - 2019.