clanak False

Nova sanitetska vozila za Nastavni zavod za hitnu medicinu grada Zagreba

31.05.2018.
Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održala se primopredaja 10 novih sanitetskih vozila koja će znatno pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu. Grad je za nabavu vozila osigurao 2.388.000,00 kn bez PDV-a.

Nema boljeg poklona za Dan Grada od ovih 10 novih sanitetskih vozila, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako grad koji broji preko 800 000 stanovnika i svaki dan ima velik broj hitnih intervencija, kako bi dobro funkcionirao, mora imati besprijekorno opremljene timove, ali i tehničku opremljenost.  

Radi komfora naših građana i povećanja kapaciteta pet vozila opremljeno je s dva ležaja, a ostalih pet vozila imaju rampu gdje se pri ukrcaju na sjedećoj stolici građani osjećaju sigurnije, pojasnila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Silvija Hunyadi-Antičević.

Zavod godišnje obavi preko 130.000 intervencija sanitetskog prijevoza – prijevoz pacijenata u i iz bolnica, iz bolnice u bolnicu, u i iz bolnica za medicinsku rehabilitaciju, u inozemstvo te prijevoz dijaliziranih bolesnika.

Gradske vijesti - 2018.