clanak False

Novi Odjel za djecu i mlade Knjižnice Medveščak

Na mjestu kultne knjižare Znanje u Zvonimirovoj ulici, gradonačelnik Milan Bandić, otvorio je danas novi Odjel za djecu i mlade Knjižnice Medveščak.
27.02.2014.

Na mjestu kultne knjižare Znanje u Zvonimirovoj ulici, gradonačelnik Milan Bandić, otvorio je danas novi Odjel za djecu i mlade Knjižnice Medveščak. 

Ovo je danas praznik za knjigu, kulturu, znanje i obrazovanje. U ovome prostoru je prije bila knjižara Znanje, dakle tu je bio Svijet knjige, a sada je opet edukativni i zabavni prostor posvećen najmlađima, rekao je gradonačelnik dodavši kako knjižaru otvara citatom kineske poslovice: Dajte mi znanje, dat ću vam imanje. 

Dječji odjel knjižnice godinama je djelovao u sklopu Knjižnice Medveščak, a nakon dodijeljenog gradskog prostora, Knjižnice grada Zagreba, uz nadzor Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, restaurirale su ga i dodatno uredile u moderni suvremeni prostor.
Budući da se prostor knjižnice nalazi na popisu preventivno zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara Grada Zagreba, u prostoru od 240 kvadratnih metara nalazi se namještaj iz pedesetih godina XX. stoljeća koji se radi očuvanja arhitektonskih rješenja ne smije micati, te novi, moderniji pomični namještaj. 

Kao što smo s pažnjom godinu i pol proveli restaurirajući ovaj prostor, vjerujem da ćemo ga s jednakom pažnjom i ljubavi i voditi, rekla je ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Sanja Pavlaković, zahvalivši gradonačelniku na dodijeljenom prostoru. 

Novi Odjel , u kojem se isprepliću dva različita stila koja odražavaju dva različita razdoblja, upotpunjen s 25 000 naslova knjiga, slikovnica, stripova i igračaka, u cijelosti odgovara potrebama različitih dobnih skupina i nova je oaza za djecu i mlade.


Gradske vijesti - 2014.