clanak False

Novi prostor Saveza "Kali Sara"

14.11.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s predsjednicom Saveza Roma u RH Kali Sara Suzanom Krčmar i osnivačem i prvim predsjednikom Veljkom Kajtazijem, otvorio je obnovljen prostor u Ulici Pavla Hatza koji je Savez dobio na korištenje od Grada Zagreba.
 
Djela govore više od riječi, a ovo je naša gesta i znak pažnje prema Romima, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da su Romi puno toga napravili kako bi se integrirali u društvo i izborili za stvari kao što su obilježavanje Svjetskog dana Roma, Svjetskog dana romskog jezika, izdavanje Hrvatsko-romskog rječnik, a na nama je da im izađemo ususret i podupremo ih.
 
Predsjednica Saveza Suzana Krčmar zahvalila je gradonačelniku i gradskim službama na prostoru centru grada u kojem će, kako je istaknula, imati odlične uvjete za rad. U ovom prostoru ćemo imati središnju knjižnicu Roma u RH, bit će smještena redakcija novina i portala Phralipen.hr, uredski prostori i dvorane za sastanke, a bit će to i mjesto gdje ćemo obilježavati naše nacionalne praznike. Naša je želja da budemo ravnopravni članovi društva.
 
Uz zahvalu gradonačelniku na dugogodišnjoj podršci saborski zastupnik Veljko Kajtazi je naglasio da je Savez 11 godina djelovao u prostoru veličine 42 m2 te da sada ima adekvatan prostor u kojem će moći još više i bolje raditi za dobrobit Roma. Kali Sara je jedna od najaktivnijih romskih udruga koja djeluje na području cijele Hrvatske i okuplja najviše članova romske zajednice.

Gradske vijesti - 2018.