clanak False

Na Velesajmu cijepljenje i vikendom

02.11.2021.
Od 2. studenog, cijepljenje protiv bolesti COVID-19 svim dostupnim vrstama cjepiva bit će moguće obaviti na cjepnom punktu Velesajam u Paviljonu 9, umjesto dosadašnjeg Paviljona 6, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva. Termini cijepljenja prema javnom pozivu na Cijepnom punktu Velesajam odvijaju se prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i  nedjeljom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14.30 do 19 sati.
 
Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Također, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj 7 u Zagrebu te u podružnici HZJZ-a u ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu, počela su raditi Savjetovališta za cijepljenje protiv COVID-19 i to svake subote, od 8 do 12 sati, bez prethodnog naručivanja. Građani se mole da svakako ponesu medicinsku dokumentaciju koju smatraju potrebnom predočiti za davanje savjeta.

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica,  zgrada kod semafora u neposrednoj blizini Hipodroma). Cjepivo Moderna je dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

Ljekarne u kojima se provodi cijepljenje protiv bolesti COVID-19:
Zajednički projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore, pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“.

Popis ljekarni diljem Hrvatske u kojima se građani mogu cijepiti

Napomena: Potrebno je rezervirati termin za cijepljenje u ljekarnama.

Napomena: Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Također, mole se građani da prije cijepljenja pripreme osobnu i zdravstvenu iskaznicu.