clanak False

Obavijest korisnicima javnih parkirališta Ostvarivanje prava na besplatno parkiranje

15.05.2020.
Obavještavamo građane da će 18. svibnja 2020. god. krenuti redovita naplata parkinga u gradu Zagrebu, uz mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima za one građane koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Podružnica Zagrebparking omogućila je korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, a od 18. svibnja mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet   (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Korisnici zahtjev mogu preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking i na blagajnama podružnice Zagrebparking.
 
Ukoliko zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“, odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“.
 
Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.
 

Gradske vijesti - 2020.