clanak False

Obilazak Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak

17.07.2020.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, Mjesnih odbora i Vijeća Gradske četvrti, posjetio je danas GČ Gornji grad - Medveščak.  

Izgradnja plinovoda i novi kružni tok u Voćarskoj

Direktor Gradske plinare Zagreb Tomislav Mazal je istaknuo da je rekonstrukcija plinovoda u Voćarskoj, u vrijednosti od šest milijuna kuna, najveća investicija Plinare u ovoj godini. „Ovo je jedan od zadnjih čeličnih plinovoda u ovom dijelu grada koji ćemo zamijeniti polietilenskim cijevima. Radimo u četiri etape na trasi dugoj 3,5 km“, rekao je. Naglasio je da će se ovom rekonstrukcijom povećati sigurnost korisnika i sustava, a Plinari će značiti smanjenje gubitaka u mreži.

Nakon radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Matije Mesića na dijelu od Voćarske do Adolfa Vebera, putem malih komunalnih akcija asfaltirana je prometnica u punom profilu te je obnovljen kružni tok Voćarska-Grškovićeva-Bijenička-Mesićeva.

 „U sklopu obuhvata rekonstruirali smo sve nadzemne i podzemne hidrante te sve kućne priključke, njih oko 70. Nakon završetka radova, u dogovoru sa Zagrebačkim cestama, nastavili smo dobru praksu i asfaltirali prometnicu u punom profilu“, rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot.

Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Jurković je istaknuo da su u sklopu radova na Voćarskoj obnovljeni oštećeni rubnjaci te da je postavljena nova signalizacija. Dužina sanirane prometnice iznosi 540m, a ukupna investicija je oko 1,2 milijuna kuna.

Parkiralište u ulici Medveščak

Nakon Voćarske, gradonačelnik je sa suradnicima posjetio i parkiralište u drvoredu Ulice Medveščak, od Ulice Mije Sinkovića do Gupčeve zvijezde, a na kojem je započela treća i posljednja faza radova na uređivanju i proširenju.

Predsjednik VGČ Hrvoje Sedmak zahvalio je gradonačelniku i njegovim suradnicima te je istaknuo da je ovo značajan projekt za sve stanovnike tog kvarta. Radovi na posljednjoj etapi su započeli 13. srpnja, a izvodi ih Podružnica Zrinjevac. Ukupna vrijednost iznosi oko tri milijuna kuna.

Uređivanje nogostupa na Remetskoj cesti i parkiralište groblja Mirogoj

Posljednja točka obilaska bilo je parkiralište ispred Upravne zgrade Gradskih groblja na Mirogoju. Kako se čulo, u tijeku su radovi s kojima će se njegov kapacitet povećati za 130 parkirnih mjesta.

„Prosječni sprovod na Mirogoju traje oko 45 minuta. Nova parkirna mjesta će omogućiti građanima da parkiraju blizu ulaza te u kratkom roku napuste parkiralište i oslobode ga za sljedeći sprovod. Vjerujemo da će građani imati neometan pristup groblju te da neće morati brinuti gdje će parkirati“, rekao je direktor Gradskih groblja Patrik Šegota.

Istaknuo je da će nakon radova na uređenju parkirališta podružnica Zagrebačke ceste postaviti stupiće uz rubnjake Remetske tako da vozila više ne parkiraju na nedavno obnovljeni nogostup. „Parkirana vozila više neće smanjivati pregled vozača niti ugrožavati sigurnost pješaka, a svakako mogu parkirati vozilo na obnovljeno parkiralište“.   
Kapacitet parkirališta će biti 197 parkirnih mjesta, a ukupna investicija je oko dva milijuna kuna.

Nakon što je zahvalila gradonačelniku na podršci, predsjednica VGČ Gornji grad-Medveščak Mirjana Džajo je rekla da su građani zadovoljni obnovljenim prometnicama i brzinom brojnih radova u toj Gradskoj četvrti.  
 
Gradonačelnik Bandić je najavio kako će svaki petak održati sastanak s predsjednicima gradskih četvrti, dok će kroz tjedan svaki dan obići po četiri mjesna odbora kako bi iz prve ruke saznao kako napreduju zahvati te koji problemi muče stanovnike svih dijelova Zagreba.

Gradske vijesti - 2020.