clanak False

Obilazak Gradske četvrti Stenjevec

05.02.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, Gradsku četvrt Stenjevec. 

U Mjesnom odboru Špansko – jug u planu malih komunalnih akcija za 2021. je izgradnja dječjeg igrališta iza Osnovne škole Tituša Brezovačkog. Predsjednica Vijeća mjesnog odbora Špansko-jug Davorka Juravić je objasnila da će radovi na izgradnji i uređenju okoliša započeti na proljeće, izvođač je Zrinjevac, a vrijednost investicije je oko 680 000 kuna. „Ovo će puno značiti za djecu i roditelje ovog naselja jer će dobiti moderno i opremljeno igralište koje će biti na koristi ne samo učenicima, nego i svim građanima koji ga žele koristiti“, rekla je. 

Na groblju Stenjevec su nedavno izvršeni radovi na uređenju ispraćajnog platoa ispred mrtvačnice. Predsjednik Vijaća gradske četvrti Stenjevec Željko Jeger je istaknuo su radovi obuhvatili opločenje prilaza te su obnovljene prilazne stube. U sljedećih par tjedana slijede radovi na odvodnji, uređenju okoliša te postavi parkovnih klupa i koševa za smeće. Ukupna investicija iznosi oko 150 000 kuna. Također je obnovljeno je vanjsko svetište u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Stenjevec. 

Na pothodniku Stenjevec u Aleji grada Bologne izvedeni su radovi rekonstrukcije i prilagodbe osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Prema riječima pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Damira Đerzića uz tri stubišta pothodnika izgrađene su i  tri vertikalno podizne platforme za kolica. „Izvedena je kompletna rekonstrukcija pothodnika te sustav za oborinsku odvodnju s novom crpnom stanicom, postavljena je javna rasvjeta i zaštita elektroenergetske instalacije. Trenutno se postavljaju taktilne površine za slabovidne osobe i ugrađuje se sustav za videonadzor“, rekao je pomoćnik pročelnika. Na sjevernom i južnom stubištu ugradit će se i kanalice za bicikliste. 

Izvedeni su i radovi na pješačkom pothodniku u Ulici Dubravica na kojemu je izgrađeno vanjsko stubište te podizne platforme za kolica.  Kako je objasnio predsjednik VGČ Jeger,  izgradnjom vanjskog stubišta omogućen je prijelaz pješaka izravno iz postojećeg prolaza prema ulici Dubravica i Breganskoj ulici, što stanovnicima Stenjevca predstavlja značajno kraći pješački spoj između tih prometnih ulica te bolju pješačku povezanost s Alejom Bologne, željezničkim i autobusnim stajalištima. Radovi su završeni u studenom 2020. 

Gradonačelnik Milan Bandić ponovno je naglasio da obilazak terena nema alternative. „Već 20 godina obilazimo građane u svim dijelovima grada. Obilazak terena i rješavanje problema na koje se građani Zagreba žale će ostati prioritet Gradske uprave“, rekao je. 

Gradske vijesti