clanak False

Obilazak stadiona SRC Mladost uoči 68. Hanžekovićevog memorijala

23.08.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je, u okviru posljednjih priprema za IAAF World Challenge miting Zagreb 2018. – 68. Hanžekovićev memorijal, obišao stadion SRC Mladost zajedno sa suradnicima te direktoricom Mitinga Ivanom Brkljačić i hrvatskom rekorderkom na 100m s preponama Andreom Ivančević. Ulaznice su besplatne, a građani će ih od 29. kolovoza moći podići u SRC Mladost.
 
Ovaj stadion 2001. nije imao reflektore. Od tada smo postavili reflektore, dva puta smo obnavljali stazu i održavamo ga kontinuirano kako bi se na njemu uspješno mogao održavati svjetski poznati Miting, rekao je gradonačelnik Bandić, napomenuvši da 28. kolovoza dolazi i nova mreža za bacanje diska. Na jesen ćemo objaviti natječaj i presvući ćemo cijelu atletsku stazu.
U Zagrebu treba permanentno ulagati u vijadukte i mostove kako bi bili sigurni, u Službu hitne medicine kao i u druge za građane bitne institucije i infrastrukturne objekte, ali isto tako i u sportske objekte. Gradonačelnik je, također, dodao da su Andrea Ivančević, Sandra Perković i nekad Blanka Vlašić pomogle da Hanžekovićev memorijal postane ovako popularan, zahvalivši se ujedno organizatorima i svima koji pridonose uspješnom održavanju Mitinga.
Vidimo se 3. rujna predvečer na fontanama, a 4. rujna ovdje na Mladosti.
 
Direktorica Ivana Brkljačić naglasila je da se svake godine desetak dana prije početka Mitinga stadion dotjeruje te da će sve biti u redu. 68. Hanžekovićev memorijal opravdava status jednog od najboljih mitinga na svijetu. To je događanje u Hrvatskoj koje ima najveći međunarodni televizijski prijenos Prošle godine slika iz Zagreba je otišla u preko 85 zemalja svijeta. S obzirom na startnu listu vjerujem da će ove godine biti još veće zanimanje.
 
Na Mitingu će, između ostalih, nastupiti aktualni svjetski prvak u sprinterskim disciplinama Gulijev. Disciplina 1.500 metara bit će ove godine šlager nad svim disciplinama jer dolaze sva trojica norveške braće i aktualni svjetski prvak, dodala je Ivana Brkljačić. U memorijalnoj disciplini 110 prepone nastupit će 1. i 2. s aktualnog Europskog prvenstva iz Berlina protiv olimpijskog pobjednika Ortege, a naša Andreja Ivančević protiv aktualne europske prvakinje i doprvakinje. Radimo renoviranje staze skoka u dalj budući da nam dolazi čovjek koji je četiri puta preskočio 8,50 metara, pa ćemo se preseliti na centralni dio. Mi imao sjajne skakače u dalj, a u skoku s motkom nastupit će trojica koja skaču preko šest metara te drugi iz Berlina i olimpijski pobjednik i svjetski prvak. Naravno, nastupit će i Sandra Perković kojoj je teško naći konkurenciju.
 
 U bacanju kugle na fontanama, koje je postalo jedno zasebno događanje na koje dolazi najveća svjetska bacačka krema nastupit će 14 bacača, zajedno sa Stipom Žunićem. Memorijal Ivana Ivančića prenosi se uživo na Hrvatskoj radio-televiziji od kuda se prenosi u cijeli svijet. Događanje na fontanama postaje jedno od vrlo atraktivnih natjecanja u svijetu atletike. Imat ćemo i bogati pretprogram u okviru kojeg će poznati bacati kuglu u humanitarne svrhe, dodala je Ivana Brkljačić.
 
Andreja Ivančević je istaknula da najviše voli nastupati na Mladosti gdje je i počela trenirati te da ju veseli što će utrka biti vrlo jaka.

Gradske vijesti - 2018.