clanak False

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana Ustanove URIHO

02.12.2019.
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 73. rođendan ustanove URIHO čiji je osnivač Grad Zagreb. Obljetnica se održava u organizaciji URIHO-a uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Gradskog ureda za kulturu.

Pozdravljajući prisutne, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je istaknula da je Ustanova sinonim za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Zagrebu. Osobe s invaliditetom na području grada Zagreba na raspolaganju imaju mnoštvo usluga i javnih sadržaja koje Grad Zagreb osigurava. Izrazito smo ponosni na blisku suradnju, ne samo s URIHO-m, nego i sa svim udrugama civilnoga društva koje okupljaju osobe s zdravstvenim i razvojnim teškoćama. Javne politike Grada nastaju u suradnji i u dogovoru s tim udrugama, a njihovi članovi su ujedno naši najveći savjetnici i najveći kritičari. Nadamo se da ćemo u godinama koji su pred nama nastaviti s odličnim radom te da ćemo ponovno napraviti iskorak pri osiguravanju lagodnijeg života našim sugrađanima s invaliditetom, rekla je.

Ravnatelj Ustanove URIHO Josip Držaić i zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević su na svečanosti podijelili  Povelje ‟Ivančica“ – priznanje koje URIHO dodjeljuje zaslužnim institucijama i osobama koje na različite načine doprinose i sudjeluju u  promicanju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Povelje su uručene izaslaniku predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucianu Vukeliću,  Zagrebačkom holdingu d.o.o., Hrvatskoj poštanskoj banci d.d., Službi za zaštitu autorskih muzičkih prava – ZAMP, bivšoj hrvatskoj ministrici za demografiju Nadi Murganić te Lucijanu Orliću, dugogodišnjem radniku Ustanove, u mirovini.

U okviru obilježavanja obljetnice organizirana je prodajna izložba radova s kreativnih radionica i udruga osoba s invaliditetom te Okrugli stol na temu Nesvjesna diskriminacija osoba s invaliditetom.

Gradske vijesti - 2019.