clanak False

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

08.12.2022.
Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba povodom obilježavanja „Međunarodnog dana volontera“ organizirao je Multiplier sport event - „Sportski volonteri“ koji je dio aktivnosti međunarodnog projekta „Work for a Cause, Serve for Sport“, sufinanciranog iz programa Erasmus+sport u iznosu od 354.715,00 eura.

Događanje je uključilo konferenciju o projektu i volontiranju u sportu za osobe sa i bez invaliditeta, košarkaški turnir, demonstraciju sjedeće odbojke za osobe s invaliditetom studenata Kineziološkog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu i sport umirovljenika te međunarodni sastanak projektnih partnera iz 5 zemalja Europske unije (Italija, Španjolska, Slovenija, Grčka i Hrvatska).

Svim sudionicima, educiranim volonterima, predstavnicima projektnih i lokalnim partnerima predstavljeni su rezultati projekta „Work for a Cause, Serve for Sport“, mobilna aplikacija „Sport volunteers“, kao i priručnik „Guideline Sport Volunteers“. 
U sportskom događanju sudjelovalo je tristotinjak sportaša, sportaša s invaliditetom, studenata Kineziološkog fakulteta, predstavnika projektnih partnera iz 5 zemalja EU, i ostala sportska i volonterska zajednica.

Cilj događanja bilo je podizanje svjesnosti o važnosti volontiranja u sportu, ukazivanje na pojedince koji nesebično doprinose dobrobiti zajednice te poticanje ljude na volontiranje, bilo da su oni donositelji odluka ili „obični“ građani.