clanak False

Obilježen ruski nacionalni blagdan "Maslenica"

29.02.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na obilježavanju ruskog nacionalnog praznika Maslenica koji se danas održava na Trgu bana Jelačića.

Zagreb ponovno dokazuje da je multietničan, multikuluralan i multikonfesionalan grad. Danas još jednom potvrđujemo prijateljstvo s Moskvom s kojom smo još 2001. potisali Sporazum o prijateljstvu te sa St. Peterburgom s kojim slavimo 50 godina prijateljstva, rekao je gardonačelnik Bandić na čemu mu se veleposlanik Ruske federacije u RH, Nj.E. Anvar Azimov iskreno zahvalio.


Posjetitelji danas do 16:00 sati imaju priliku slušati pjesme i bećarac (častuški) gostujućeg kazališno-plesnog ansambla iz Sankt Peterburga Moroška, vidjeti ruske narodne nošnje, maskirane likove iz ruskih narodnih bajki, sudjelovati u narodnim igrama te kušati ruska tradicionalna jela i pića. Organizirana je i likovna radionica za djecu, masterclass u ruskoj narodnoj igri Gorodki te plesni flashmob ruskih narodnih plesova.

Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka u RH - AMRUS organizira već 9. godinu zaredom kulturnu manifestaciju Maslenica, kojom se obilježava ruski narodni praznik (ispraća se zima i dočekuje proljeće). 

Gradske vijesti - 2020.