clanak False

Obiltelji čiji su domovi stradali u potresu dobili stanove u najam

29.05.2020.
Hina/zagreb.hr - Devet obitelji čiji su domovi stradali u potresu dobilo je u petak gradske stanove u najam, a zaključke o tome uručio im je u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić. 

Riječ je o građanima Zagreba za čiji je stambene prostore nakon potresa utvrđeno da su neuporabljivi, a koji ispunjavaju uvjete propisane gradskom Odlukom o najmu stanova.

Od tih devet obitelji, dvije su obitelji - Tomislava Kosića i Damira Čokora koje su nakon potresa bile smještene u Studentskom domu "Cvjetno naselje" i obje su gradske stanove u najam dobili u Jelkovcu. Sedam obitelji dobilo je stanove u najam u Podbrežju.

Predsjednik Povjerenstva za davanje stanova u najam Miodrag Demo istaknuo je da je prvih devet obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu i koji nemaju druge nekretnine  dobilo stanove grada Zagreba u najam u skladu s Odlukom koja je u Gradu na snazi.  

"Žao nam je što nije zakon donesen prije nego što se raspustio Sabor, a moglo se je to napraviti i doista ako hoćeš čovjeku pomoći, onda mu pomozi odmah, a ne odgađati za jesen jer nitko se ne pita kako je tim ljudima i što će biti s njima do jeseni. Međutim, mi smo pristupili kao Grad, kao odgovorna uprava odmah da ljudima po Odluci koja postoji dodijelimo prvih devet stanova", istaknuo je Demo.  

Poručio je da tim ljudima treba pomoći jer 1. rujna trebaju biti u nekim drugim domovima, ali za njih toplim.

Rekao je i da će se svim ljudima u Markuševcu i u drugim tim gornjim dijelovima grada čije su kuće stradale u potresu pomoći da ih obnove kako bi se u njih mogli vratiti.

Jedan od najmoprimaca, Tomislav Kosić, rekao je da nakon potresa sa suprugom i dvije kćeri živi u Studentskom domu "Cvjetno naselje" i da ima  sreću da je dobio stan od grada, a mnogi je nisu imali nego su "ko rakova djeca razmješteni kako tko gdje" . Apelirao je da se pomogne svim ljudima u Cvjetnom naselju i riješi njihov status.

Novinarima je izjavu dala i Milica Sontag koja je dobila gradski stan u najam u Podbrežju, a nakon potresa bila je smještena kod kćeri. Rekla je kako je iznenađena da je njezina obitelj brzinski dobila stan i da mogu krenuti konačno dalje. Kaže da ima dijete s poteškoćama te da je time još zahvalnija. 

Gradske vijesti - 2020.