clanak False

Obnova zagrebačkih pročelja i zaštita od grafita

02.05.2017.
Projekt obnove zagrebačkih pročelja odnosi se na sve višestambene zgrade i to na cjelokupnom gradskom području. Grad Zagreb sudjeluje u projektu s 80 posto potrebnih sredstava za ulična pročelja, te s 60 posto sredstava za ostala pročelja.

Ovim projektom želi se unaprijediti kvaliteta uvjeta života građana kao i povećati vrijednosti njihovih nekretnina. Jednako tako, cilj je projekta da Grad skupa s građanima i suvlasnicima stambenih zgrada, popravi vizualni identitet grada, pridonese afirmaciji turizma i zaštiti kulturna dobra. Upravo zato za sufinanciranje obnove pročelja u proračunu Grada za 2017. godinu osigurano je 30 milijuna kuna. Dodatno, s 80 posto sufinancira se i uklanjanje grafita, te stavljanje zaštitnog antigrafitnog premaza i ugradnju video nadzora kao mjere zaštite od grafitiranja čime se želi dati novo ruho Grada.

Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu obnove pročelja bio je otvoren do 8. svibnja 2017. godine. Interes za obnovu pročelja suvlasnici zgrada mogli su prijaviti preko upravitelja zgrada i predstavnika suvlasnika.

 Zaštita objekata od grafita
 

Telefoni kontakt:

Vukša Sredoja Adrijana -616 6315

Bradičić Branimir -616 6314

Krnjaković Dario-616 6313