clanak False

Od 7. do 28. veljače se održava manifestacija Maske na otvorenom trgu

Od 7. do 28. veljače Etnografski muzej, Hrvatski školski muzej, Muzej za umjetnost i obrt i Hrvatsko narodno kazalište u okviru manifestacije Maske na trgu organiziraju niz radionica vezanih uz Fašnik. 
14.02.2017.

Manifestaciju Maske na trgu predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom HNK-a Dubravka Vrgoč, ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta, Gorjanka Horjan, ravnateljica Etnološkog muzeja i Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Od 7. do 28. veljače Etnografski muzej, Hrvatski školski muzej, Muzej za umjetnost i obrt i Hrvatsko narodno kazalište u okviru manifestacije organiziraju niz radionica vezanih uz Fašnik.

Njihovom suradnjom, uz potporu Grada, kroz projekt Maske na trgu, dajemo Zagrebu jednu novu, zanimljivu i drugačiju dimenziju, istaknuo je Tedi Lušetić.

Zahvalivši Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport na pokroviteljstvu, Dubravka Vrgoč je najavila Fašničku reviju, veliku završnu proslavu koja će se održati u subotu, 25. veljače. Naime, u 12 sati iz sva tri muzeja kreću povorke mališana pod maskama prema HNK, gdje ih očekuje nastavak programa. U duhu fašničkog slavlja djeci ćemo nastojati približiti kazališnu umjetnost i proširiti poimanje maske, te će i sami imati priliku pokazati svoju masku.

Goranka Horjan je pozvala svu djecu vrtićke i školske dobi da dođu u radionice u navedenim muzejima koji su se ove godine posebno potrudili upravo njima približiti svijet Fašnika.

Više o programu ovdje.
 

Gradske vijesti - 2017.