clanak False

Od rujna zagrebački tramvaj i u Sofiji

Potpisivanjem Povelje o suradnji između Grada Sofije i tvrtke Končar d.o.o., danas je u palači Dverce napravljen prvi korak prema suradnji Zagreba i Sofije, i to na području prometa, točnije nabavci tramvaja.
09.05.2008.

Potpisivanjem Povelje o suradnji između Grada Sofije i tvrtke Končar d.o.o., danas je u palači Dverce napravljen prvi korak prema suradnji Zagreba i Sofije, i to na području prometa, točnije nabavci tramvaja. Prema riječima gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, nakon Helsinkija, zagrebački će tramvaj već u rujnu probno voziti i u Sofiji. Na poziv gradonačenika Sofije Boyka Borissova, u isto će vrijeme, glavni grad Bugarske posjetiti izaslanstvo glavnoga grada Hrvatske.

Kako se moglo čuti nakon radnoga sastanka, Sofija je, sa svojih dva milijuna stanovnika, upravo pred reorganizacijom i obnovom električnoga tramvajskog prijevoza u skladu s ekolo škim standardima. Prema očekivanju gradskih čelnika, na tom će im putu svakako pomoći iskustva Zagreba i Končara.

Osim zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i zamjenika gradonačelnika Sofije Velizara Stojilova, hrvatskoga veleposlanika u Bugarskoj Dražena Vukova Colića te predstavnika javnog prijevoznika Sofije Ive Vasilca, na sastanku su, u ime Grada Zagreba bili i zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, član Uprave Holdinga i direktor ZET-a Ivan Tolić, predsjednik Uprave Končar električna vozila Ivan Bahun i član Uprave Končar-elektroindustrija Božidar Piler.


Gradske vijesti - 2008.