clanak False

Od sutra snižena cijena testiranja u NZZJZ dr. Andrija Štampar

22.07.2020.
Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je dijagnosticirano 15 novozaraženih od koronavirusa, od kojih je osam kontakata ranije oboljelih, pet s nejasnom epidemiološkom anamnezom, a dva slučaja su uvezena iz Bosne i Hercegovine i Kosova. Povećana je aktivnost kroz ambulante domova zdravlja gdje je bilo 178 posjeta, poručio je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

„Ukupno je jučer bilo 384 testiranja, 542 osobe su u ovom trenutku u samoizolaciji, a 32 osobe su potencijalno izliječene“, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“. Napomenuo je kako je Zavod dobio novi uređaj za testiranje s kojim u 22 minute mogu napraviti 48 izolacija RNK, maksimalno 600 dnevno, u odnosu na dosadašnjih 300, a najavio je i nižu cijenu testiranja u Nastavnom zavodu koja od sutra iznosi 698 kuna.


Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je istaknuo je kako su od potresa u Zagrebu obišli  11 616 lokacija i prikupili 25 923 tona građevinskog otpada.  Također je dodao kako je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 153 tone građevinskog otpada s 48 lokacija.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Olivera Majić zahvalila se svima što prate konferenciju za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i napomenula da time pomažu Stožeru u obavještavanju javnosti o preventivnim mjerama i  epidemiološkoj situaciji u Zagrebu, te o mjerama i aktivnostima koje Grad Zagreb poduzima glede sanacije posljedica potresa.
 

Gradske vijesti - 2020.