clanak False

Održan koordinacijski sastanak gradonačelnika i gradskih službi

26.02.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održao je danas na Zagrebačkom velesajmu koordinacijski sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Grada Zagreba, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora te Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica.

Nakon sastanka na kojem se razgovaralo o gradskim aktualnostima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da će se nakon izrade studije Instituta za promet i Prometnog fakulteta uvesti pravedniji i jeftiniji sustav naplate parkiranja. U prvoj zoni povlaštena parkirna karta umjesto dosadašnjih 100 kuna iznosit će 80kuna, najavio je gradonačelnik te dodao da će tu povlasticu imati samo sugrađani koji imaju prebivalište u toj zoni, a ne boravište, kao do sada.  Cilj nam nije sankcioniranje i  kažnjavanje nego odvraćanje od kršenja propisa i odluka kako bi se uveo red i sustav pravednosti, što nam je glavni prioritet.

Također se razgovaralo i o mjerama za poboljšanje odvojenog prikupljanja otpada, te boljoj suradnji Mjesne samouprave, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora s gradskim uredima i holdingovim podružnicama.
 
 

Gradske vijesti - 2020.