clanak False

Održana 15. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba

26.03.2019.
U zgradi Gradske uprave danas je održana 15. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu Zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

U izjavi za medije nakon sjednice zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, ujedno i predsjednica GSV-a, istaknula je da je pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih izvijestila članove vijeća o radu njezinog resora i naporima koje Grad ulaže da pomogne braniteljima kako bi se uključili na tržište rada.

Svi članovi Vijeća bili su iznimno zadovoljni izlaganjem pročelnice Helfrih i koncensusom smo ga prihvatili. Jedan od ciljeva je osigurati uvjete za samozapošljavanje. Najbolji obrtnik već treću godinu je hrvatski branitelj koji je iskoristio potporu i usluge našeg inovacijskog centra. Naša namjera je osigurati što bolje uvjete da se branitelji vrate na tržište rada i iskoriste prilike za samozapošljavanje jer je to populacija koja još može puno dati i poslodavcima i široj zajednici, rekla je zamjenica Majić. Dodala je da postoje primjeri i braniteljica koje su otvorile obrte i uspješno posluju, a ukoliko dođe do poteškoća, podsjetila je da poduzetnici uvijek mogu tražiti savjet u nadležnom uredu Gradske uprave.

Istaknula je da su obrazovanje i prekvalifikacija branitelja također jedni od ključnih ciljeva programa. Najviše je branitelja sa srednjom školom te su se mnogi odlučili na prekvalifikaciju, a tu su uspjesi jako veliki. Za one branitelje koji se odluče na pokretanje vlastitog posla, jako je važna financijska pismenost. Smatramo da bi se Hrvatska udruga poslodavaca mogla uključiti i ponuditi dodatne obrazovne sadržaje o načinu upravljanja financijama jer je ovo među najvažnijim stavkama poduzetništva.  

Gradske vijesti - 2019.