clanak False

Osnovana Zaklada "Hrvatska kuća srca"

Gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva prof.dr. Davor Miličić potpisali su, u Gradskom poglavarstvu, Ugovor o osnivanju Zaklade Hrvatska kuća srca.
06.10.2008.

 

Gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva prof.dr. Davor Miličić potpisali su danas, u Gradskom poglavarstvu, Ugovor o osnivanju Zaklade Hrvatska kuća srca koja će djelovati u Ilici 16.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je osnovana još jedna Zaklada čiji će rad doprinijeti zdravlju i kvaliteti života, ne samo građana Zagreba, već žitelja cijele Hrvatske. Grad je kao jedan od osnivača izdvojio 500.000,00 kuna za njeno osnivanje i rad te tako nastavlja svoju, već poznatu, socijalnu politiku i osjetljivost. Prilikom potpisivanja, gradonačelnik je najavio i nove prostore za Zakladu, kao i još 500 tisuća kuna u sljedećoj godini.

Prema riječima prof.dr. Miličića, ideja o osnivanju Zaklade, čiji će glavni zadatak biti borba protiv bolesti srca i krvnih žila – tzv. ubojice br. 1, rođena je prije godinu i pol, a današnje potpisivanje Ugovora značajan je korak i za struku i za građane Hrvatske u prevenciji i liječenju bolesti. Naglasivši da je ovo dugotrajna bitka prof.dr. Miličić je izrazio zadovoljstvo da je Zaklada osnovana te da će svojim radom i promicanjem struke doprinijeti u liječenju oboljelih, prevencijom i osvješćivanjem građana i zajednice utjecati na smanjivanje broja oboljelih, te opravdati povjerenje svih koji su zaslužni za njeno osnivanje.


Gradske vijesti - 2008.