clanak False

Otvoren 25. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena

02.12.2018.
Na Zagrebačkom velesajmu zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević otvorila je danas 25. tradicionalni Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena.

Na ovogodišnjem Sajmu sudjeluje 50 država, a posjetitelji mogu degustirati delicije iz cijeloga svijeta. Na štandovima se mogu naći izvorni proizvodi, tradicionalna jela, pića, vina i igračke. Osim bogate gastronomske ponude posjetitelji mogu uživati i u zvucima međunarodne glazbe koju na glavnoj pozornici izvode plesne skupine u izvornim narodnim nošnjama.

Božićni sajam je ujedno i humanitarna manifestacija, ovogodišnji prihod bit će doniran Institutu za palijativnu medicinu iz Zagreba, jedinoj specijaliziranoj ustanovi sa stručnim timom liječnika i medicinskog osoblja takve vrste u Hrvatskoj.

Pohvalivši rad Kluba i sve sudionike Sajma na trudu, zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević je pozvala sve Zagrepčane i njihove goste da dođu na Velesajam i uživaju u bogatoj ponudi. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena je jedinstvena prilika za upoznavanje s okusima, mirisima i običajima cijeloga svijeta i svojevrsna je uvertira zagrebačkom Adventu. Grad Zagreb već tradicionalno pruža potporu Božićnom sajmu i vjerujem da ćemo i ove godine uspjehom humanitarne akcije pokazati da su nesebičnost i predanost međusobnom pomaganju temelj zdrave zajednice kakvu nastojimo izgraditi.

Od 1993. godine Božićni sajam prikupio je više od četiri milijuna kuna za humanitarne svrhe.

Gradske vijesti - 2018.