clanak False

Otvoren 3. međunarodni zagrebački salon auto karikature

U nazočnosti brojnih uzvanika, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas, u auli zgrade Gradskog poglavarstva 3. međunarodni zagrebački salon Auto karikature 2009.
04.06.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas, u auli zgrade Gradskog poglavarstva, 3. međunarodni zagrebački salon Auto karikature 2009, čija je tema ove godine bio aktualni ekološki problem ostavljanja automobilskih olupina na neprimjerenim mjestima.

Sudeći prema velikom broju autora iz više od četrdeset zemalja, ovogodišnja tema Salona bila je dobro nadahnuće, istaknuo je gradonačelnik, ujedno izrazivši nadu da će Izložba biti i poticaj svima nama za ekološki svjesniji stil života.

Treća, druga i prva nagrada pripala je karikaturistima iz Bugarske, Indonezije i NR Kine, a glavnu nagradu Salona osvojio je poznati hrvatski karikaturist Mojmir Mihatov.

U ime organizatora tvrtke HUNA, gradonačelniku je na podršci i ovogodišnjem domaćinstvu zahvalio njezin direktor Ivica Palatinuš.

Otvorenju Izložbe, uz zamjenike gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević i Ivu Jelušića, te brojne uzvanike i karikaturiste, prisustvovao je i doajen hrvatske karikature Otto Reisinger.


Gradske vijesti - 2009.