clanak False

Otvoren 54. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF

17.09.2021.
Predstavom „Ljepotica i zvijer“ u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka u suradnji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca, večeras je u dvorani Kulturnog centra Travno otvoren 54. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF. 

Uz kazališta iz Hrvatske, na sedmodnevnom Festivalu sudjeluju i kazališta iz Bosne i Hercegovine, Češke, Bugarske, Poljske, Njemačke, Slovačke i Slovenije te izložba iz Rumunjske. U sklopu manifestacije publiku očekuje 20 predstava, šest radionica, dvije izložbe, predstavljanje knjige i četiri filma.

Otvarajućoj predstavi je prisutvovao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, istaknuvši da je PIF jedan od najdugovječnijih festivala u Zagrebu te da je postao jedan od prepoznatljivih gradskih simbola. "Festival je postao susretište različitih lutkarskih tradicija. Godinama podržava lutku kao važan i specifičan vid kazališnog izraza, njegujući i odgojnu ulogu jer je odgajanje novih generacija posjetitelja i ljubitelja kazališne umjetnosti jedna od njegovih zadaća", rekao je. 

Osim u Kulturnom centru Travno, PIF će se održati i u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, Kulturno-informativnom centru, Zagrebačkom kazalištu mladih, Zagrebačkom plesnom centru, Zagrebačkom kazalištu lutaka i Galeriji Forum.


Više o programu...

Gradske vijesti - 2021.