clanak False

Otvoren Centar za zdravlje mladih

Pri Domu zdravlja Zagreb – istok, gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika otvorio je Centar za zdravlje mladih.
13.04.2017.

Pri Domu zdravlja Zagreb – istok, gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika otvorio je Centar za zdravlje mladih.

Izrazivši zadovoljstvo otvaranjem prve ovakve ustanove namijenjene mladima, gradonačelnik je naglasio kako Zagreb prednjači u brizi za zdravlje svojih građana te da svaka osoba koja dođe u ovaj Centar može biti sigurna da će bez uputnice dobiti besplatan i stručan savjet. 

Programi u Centru će biti sveobuhvatni, provodit će ih zdravstvene ustanove Grada Zagreba na čelu s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, s ciljem očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, objasnila je Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo. 

Dragica Jesih, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – istok je istaknula kako je ovo odluka Grada da se pobrine za mlade osobe u Zagrebu  koje mogu doći na jedno mjesto gdje će dobiti potrebne informacije i savjete kako riješiti svoj problem vezano za bilo koji oblik njihovog zdravlja.

Centar bi s radom trebao krenuti za deset dana, a bit će organiziran kroz nekoliko savjetovališta: Savjetovalište za reproduktivno zdravlje, Savjetovalište za promicanje zdravlja, Savjetovalište za zaštitu mentalnog zdravlja školske djece i mladih, Savjetovalište za anonimno testiranje na HIV i HCV. Grad Zagreb je u prostor Centra veličine 500 m2, uložio sveukupno oko 2,5 milijuna kuna.

Hrabar iskorak u vidu Centra za zdravlje mladih rijedak je nadstandard čak i u Europi a naše Sveučilište prepoznaje ga kao iznimnu dodanu vrijednost s kojom nije obogaćeno niti jedno drugo sveučilište u Republici Hrvatskoj, rekla je Ivana Čuković Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom, Sveučilišta u Zagrebu, dodavši kako će ovime uvelike biti ostvarivo da naši studenti koji nisu izuzeti od zdravstvenih problema i poremećaja dobiju multidisciplinarnu kvalitetnu potporu.

Gradske vijesti - 2017.