clanak False

Otvoren dograđeni dio OŠ dr. Vinka Žganca

20.11.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, u društvu ravnateljice Renate Cindrić i učenika 2. b razreda, otvorio dograđeni dio osnovne škole Dr. Vinka Žganca.

U okviru radova, koji su započeli u studenome 2017., dograđen je dio s devet učionica,  zamijenjen je stari azbestni krov, rekonstruirana blagovaonica i kotlovnica, a knjižnica i zbornica premještene su u veći adekvatniji prostor.
 
Zahvalivši Gradu i gradonačelniku što su im omogućili dogradnju i rekonstrukciju škole te opremanju učionica na način da zadovoljavaju uvjete funkcionalnog i suvremenog načina izvođenja nastavnog procesa, ravnateljica škole istaknula je da im je upravo Gradonačelnik 2013. godine dodijelio zlatnu medalju za postignuća na području odgoja i obrazovanja.

Na zamolbu ravnateljice da proširimo školu, koja je bila premala za više od 700 učenika koji ju pohađaju, prošle godine započeli smo s radovima, čija je ukupna vrijednost oko 15,5 milijuna kuna bez pdv-a, rekao je gradonačelnik Bandić. Uskoro očekujemo i početak radova na osnovnoj školi i dječjem vrtiću u Resniku, čime ćemo rasteretiti školu Dr. Vinka Žganca.

Nakon što smo prošli tjedan otvorili Američku školu u Središću, danas otvaramo i ovdje u Kozari boku dograđeni dio škole što govori da zagrebački projekt školo-gradnje intenzivno traje, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. U četvrtak započinjemo radove na izgradnji osnovne škole u Središću, a podsjećam da su trenutno u tijeku radovi na tri osnovne škole: Ivanja Reka, Vidovec i Hrvatski Leskovec, te su u izgradnji i dvije srednje škole. Grad Zagreb intenzivno radi i na projektu energetske obnove odgojno obrazovnih zgrada, u sklopu kojeg je do sada obnovljeno oko 60-ak objekata, dodao je pročelnik.

Gradske vijesti - 2018.