clanak False

Otvoren Interliber - 43. međunarodni sajam knjiga

09.11.2021.
Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren Interliber, 43. međunarodni sajam knjiga. Paviljone 5, 6 i 7a ispunilo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja.

Zajedno sa izlagačima i posjetiteljima, kulturnim sadržajima i edukativnim programima INTERLIBER uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja. Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, Interliber se pozicionirao kao nacionalna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene. Interliber se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

„Ovo je najbitniji događaj koji je posvećen knjizi u Republici Hrvatskoj i najbitniji kulturni događaj u Zagrebu uopće. Drago mi je da smo našli način kako da se Interliber ove godine ipak održi i da i dalje bude mjesto susreta s knjigom koja je u ova izazovna vremena bila utjeha mnogima“ naglasio je na otvorenju gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević zaželjevši izlagačima što bolji plasman knjiga, a posjetiteljima da pronađu mnoštvo lijepih i dobrih štiva za sebe i svoje bližnje.

Interliber je otvorio Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske: „U prosincu prošle godine Vlada RH podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se ova godina proglasi Godinom čitanja. Ova godina je godina niza aktivnosti koje su podržane posebnim natječajima od Vlade odnosno od resornog Ministarstva: natječajima za razvoj čitateljske publike, natječajem za dodjelu 41 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom „Čitanjem do uključivog društva“, istaknuo je potpredsjenik Vlade Milošević.

„Nema zamjene za poslovna događanja poput međunarodnih sajmova u živo. Sve virtualne ekstenzije sjajna su pomoć kojom se obogaćuje sadržaj sajamskog događanja i nakon samog održavanja sajma kroz godinu, a izravan web i tv prijenos pružaju priliku posjetiteljima koji nisu u mogućnosti doći na Interliber da budu uključeni u temu koju vole. Međutim, posjetitelji koji dođu do nedjelje, uživat će u njemu svim svojim osjetilima: dodirom, vidom, sluhom, njuhom i okusom žive atmosfere u carstvu knjiga", rekla je na otvorenju Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, zahvalivši izlagačima što su pripremili dvogodišnju ponudu novih izdanja različitih žanrova te promotivne ponude za sve uzraste posjetitelja.


Radno vrijeme Interlibera je od 10,00 do 21,00 sat, osim u petak kada radi do 22,00 sata i nedjelju do 20,00 sati.

Gradske vijesti - 2021.