clanak False

Otvoren nadograđeni prostor DV Jabuka

12.02.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, jutros je u društvu dvoje mališana otvorio nadograđeni prostor Dječjeg vrtića Jabuka u Trnavi, u kojem se nalaze četiri dnevna boravka, prostor za logopeda, soba za odgajatelje i prateći sadržaji.

Zahvalivši svima koji su svojim zalaganjem i trudom omogućili djeci jasličke i predškolske dobi bolje uvjete u ovom vrtiću, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je jedna od glavnih zadaća Grada upravo ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih.

U našem novom prostoru na 500- tinjak kvadrata smjestili smo 105-ero djece u dvije jasličke i dvije vrtićke grupe, te smatram da možemo reći da je to sada vrtić po mjeri djeteta, roditelja i odgajatelja, naglasila je ravnateljica Ljiljana Petrinec. Inicijativa za nadogradnju krenula je u suradnji sa Mjesnim odborom odnosno VGČ Donja Dubrava i sami radovi trajali su oko 10 mjeseci. Osim što imamo prekrasan prostor sa svim potrebnim edukativnim sredstvima, također imamo i veliki park za djecu u kojem mogu bezbrižno i sigurno provoditi vrijeme.

U tijeku je izgradnja šest osnovnih i srednjih škola: OŠ Ivanja Reka, OŠ Vidovec, OŠ Hrvatski Leskovac, OŠ Središće, Hotelijersko turistička škola i Glazbeno učilište Elly Bašić, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, te dodao da će kroz petnaestak dana otvoriti prvu od njih, OŠ Hrvatski Leskovac. Paralelno s tim u tijeku je izgradnja triju športskih dvorana u Osnovnim školama Granešina, Bukovec i Tin Ujević. U projektu energetske obnove koji smo započeli prije tri godine završili smo radove na 56 školskih objekata od ukupno njih 90, a financirani su uglavnom sredstvima iz fondova EU.
 

Gradske vijesti - 2019.