clanak False

Otvoren nadvožnjak na Jadranskoj aveniji / Krov Arene do 25. listopada

Nakon što je u utorak pušten u promet južni kolnik nadvožnjaka na Jadranskoj aveniji, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa suradnicima, u promet je pustio i sjeverni kolnik. Dan prije gradonačelnik je bio u redovitom obilasku Arene Zagreb.

12.10.2008.


Nakon što je u utorak, nakon šest mjeseci radova, pušten u promet južni kolnik nadvožnjaka na Jadranskoj aveniji, danas je gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa suradnicima, u promet pustio i sjeverni kolnik. Time je završen najvažniji dio rekonstrukcije Jadranske avenije što će olakšati promet tim dijelom grada.
Za rekonstrukciju Jadranske avenije koji obuhvaća i cjelokupnu komunalnu infrastrukturu, iz Gradskog proračuna će se izdvojiti oko 150 milijuna kuna. Predstoji osposobljavanje pristupnih prometnica Areni koji bi trebali biti gotovi u prosincu te gradnja bukobrana.

Dan prije, u subotu, gradonačelnik Bandić je, sa suradnicima, posjetio i gradilište sportske dvorane Arena Zagreb koja bi konačan izgled trebala dobiti sredinom prosinca.
Zadovoljan viđenim, gradonačelnik je ipak najavio i uvođenje treće radne smjene kako bi se realizirali svi rokovi.
I dalje se radi na montaži krova rok koje je 25. listopada. Sljedećeg tjedna počinje se postavljati unutarnja izolacija, dovršavati tribine, ličiti, a na početku studenoga počet će se montirati stolice.


Gradske vijesti - 2008.