clanak False

Otvoren područni objekt DV Bukovac na Rebru

03.02.2020.
U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih suradnika, predstavnika vrtića i djelatnika Kliničkoga bolničkog centra Zagreb danas je uz prigodni program otvoren novi područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac.

Gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovaj dječji vrtić prvi objekt koji je otvoren u sklopu neke zagrebačke bolnice. „Nekada smo na ovoj lokaciji imali mali vrtić za bolesnu djecu, ali ovo je prvi put da se u zagrebačkoj povijesti otvara vrtić i za zdravu djecu. U njemu će se smjestiti devet odgojno-obrazovnih skupina, odnosno 200 polaznika na 1 300 m2. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 12,5 milijuna kuna“.

Područni objekt u Kišpatićevoj ulici je peta lokacija DV Bukovac, a pohađat će ga djeca zaposlenika KBC Zagreb te djeca iz okolice. "Dječji vrtić Bukovac je prvi dječji vrtić koji još od 2007. provodi posebni program Vrtić u bolnici, a i ova investicija je dokaz da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih stanovnika i da kontinuirano ulaže napore u stvaranje boljih uvjeta", istaknuo je gradonačelnik pa je dodao da je roditeljima zaposlenicima učinjena velika usluga jer će njihovi mališani biti zbrinuti u sklopu KBC-a.

Ravnateljica DV Bukovac Gordana Lukačić je naglasila da je novi objekt opremljen u skladu s europskim standardima te da su djeca i roditelji izuzetno zadovoljni. „Osim redovnoga desetosatnog programa, djeci nudimo razne edukativne programe, a roditeljima razne radionice i redovito savjetovalište. Grad se pobrinuo da novi objekt ima dovoljan broj stručnih suradnika i da bude jedan od najljepših vrtića u Hrvatskoj“, rekla je.

Otvorenju novog područnog objekta prisutvovao je i predsjednik Gradske skupštine, ujedno i doktor KBC-a Zagreb, Drago Prgomet. 

Gradske vijesti - 2020.