clanak False

Otvoren preuređeni pogon "Tisak i kartonaža" ustanove URIHO

22.03.2019.
Preuređeni pogon Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), u Samoborskim Novakima, otvorila je jutros zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, sa suradnicima, predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te predstavnicima Ustanove.

URIHO je najstarija i najveća zaštitna radionica koja zapošljava preko 500 radnika, od čega su preko 60% osobe s invaliditetom. Ustanova je preuredila, odnosno adaptirala pogone proizvodnih jedinica Tisak i kartonaža, koja zapošljava 63 radnika, kako bi stvorila bolje radne uvjete za radnike, posebice one s invaliditetom.

Zahvalivši prisutnima na potpori Ustanovi te tvrtkama čiji su radnici gotovo pet godina radili na preuređenju pogona, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je marljivost URIHO zaposlenika i visoku kvalitetu njihovih proizvoda kao jamac za uspjeh novog pogona. Grad Zagreb pokazuje iznimnu osjetljivost i ulaže ogromne napore u rješavanje problema s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom te sustavno skrbi o njihovim pravima i potrebama. Djelujući u skladu sa svojim strateškim dokumentima, osobitu pažnju stavljamo na područje zapošljavanja i rada osoba s invaliditetom, prepoznajući ga kao ključan element društvene uključenosti i ekonomske neovisnosti svakog pojedinca, pa tako i osoba s invaliditetom.

Istaknula je također da je preuređenje u protekle četiri godine Grad Zagreb potpomogao s oko milijun kuna. Želimo svim zaposlenicima, a osobito osobama s invaliditetom, učiniti boravak u ovim prostorijama ugodnijim te da im je sam posao što produktivniji, poručila je zamjenica gradonačelnika.

Uz pomoć osnivača Ustanove Grada Zagreba i nadležnog ministarstva, preselili smo ovaj pogon iz Gundulićeve ulice i napravili novi objekt dostojan naših vrijednih radnika. Ovaj objekt je funkcionalan, prilagođen je našim potrebama i jamči uvjete za jednako zapošljavanje osoba s invaliditetom s ostalim građanima na tržištu rada. Vjerujem da će donijeti zaradu i zadovoljstvo zaposlenicima URIHO koji s velikim entuzijazmom obavljaju svoj posao, rekao je ravnatelj Ustanove Josip Držajić.

Gradske vijesti - 2019.