clanak False

Otvoren Zagreb Auto Show

10.04.2018.
(Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu u utorak poslijepodne svečano je otvoren Zagreb Auto Show 2018. na kojem se predstavlja više od 460 izlagača, a na sajmu koji se održava očekuje se više od 150.000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Zagreb Auto Show otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je izrazio zadovoljstvo što je Zagreb u tome jedan od 18 najboljih gradova svijeta.

Na najuspješnijem i najatraktivnijem sajmu ZV-a, koji je ujedno član uglednog Udruženja svjetskih salona OICA (jedan od 18 na svijetu), koja mu omogućava premijerno prezentiranje vozila, do 15. travnja izlaže 463 izlagača iz 34 zemlje.

Prezentacija najnovijih modela automobila, gospodarskih vozila, motocikala i  kampera odvija se u 14 paviljona te na 70.000 četvornih metara otvorenog prostora.

Zagreb Auto Show 2018. privukao je 85 brandova, od čega 28 automobilskih marki te 36 marki motocikala. Ukupno se mogu razgledati 133 premijere raznih vrsta vozila. 

Među automobilima Zagreb tako ima jednu svjetsku vicepremijeru (C-klasa Mercedes), kao i tri europske vicepremijere (A-klasa i CLS Mercedes te Volkswagenov Touareg).

Nadalje, posjetitelje u tom segmentu očekuje i 36 hrvatskih premijera, a u segmentu gospodarskih vozila 10 hrvatskih.

Ljubitelje motocikala očekuju tri svjetske premijere, osam europskih i 57 hrvatskih.

Uz to, posjetitelje očekuje i bogat popratni program, primjerice adrenalinska događanja na tri poligona (Enduro natjecanje, Poligon automodelara te poligon nazvan Brzi i žestoki), govorit će se o novostima iz svijeta auto industrije, održat će se brojni okrugli stolovi, a birat će se i zvijezda salona, odnosno najatraktivnija vozila sajma. 

U sklopu sajma, 14. travnja, održat će se defile i izložba oldimera (od Trga bana Josipa Jelačića do ZV-a), bit će i akrobacija na motorima, itd.

Posjetitelji s kupljenom ulaznicom sudjeluju i u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada Toyota Yaris Hibrid. 

Zagreb Auto Show, koji je uvijek imao vjernu i brojnu publiku, nije se na ZV-u održavao od 2008. do 2016. godine, a priredba održana prije dvije godine bila je pun pogodak.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako se ovogodišnja priredba održava u pravo vrijeme, kada i prodajni rezultati novih i rabljenih vozila idu uzlaznom putanjom, ali i kako oporavak tog tržišta treba nastaviti, a Zagreb Auto Show je prava prilika za to.

"Ovaj je zagrebački sajam prava nacionalna dragocjenost", rekla je Tomšić na otvorenju sajma, dodajući kako se ne bi mogao održati bez jake financijske potpore grada Zagreba.

"Dali smo sve najbolje od sebe da bi ovaj sajam zablistao najbolje do sada", istakula je Tomšić. 

 

Gradske vijesti - 2018.