clanak False

Otvorena 55. Međunarodna vrtna izložba Floraart

01.06.2021.
U organizaciji Zagrebačkog holdinga – podružnice Zrinjevac, te u suorganizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, danas je u Parku Bundek otvorena 55. Međunarodna vrtna izložba Floraart , najveća hortikulturalna izložba u regiji.

Drago nam je što i ove godine imamo mogućnosti građanima, ali gostima  grada Zagreba, prikati sve što je moguće iz djelatnosti kojom se bavimo, kako mi tako i stotinjak naših izlagača. Veselimo se lijepom vremenu i posjećenosti izložbe na kojoj će posjetitelji imat priliku obaviti svoje kupovine, te se upoznati se sa zaštitnim sredstvima, strojevima, biljnim materijalom, što je svakako i cilj ovakvih manifestacija, kazao je Igor Toljan, direktor podružnice Zrinjevac.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, od 1. do 6. lipnja, posjetitelje očekuje atraktivan program kao što su street art mural nastao upravo za Floaart, a kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare, te izložba radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svakog dana od 19 sati svi posjetitelji moći će uživati u odličnom glazbenom programu na pontonskoj pozornici na kojoj će nastupati Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet.

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina.

Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka građanima je da u cvjetnoj rapsodiji uživaju odgovorno uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Gradske vijesti - 2021.