clanak False

Otvorena 7. po redu manifestacija ''Dani Slavonije u Zagrebu''

25.09.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić je na glavnome gradskom trgu otvorio 7. Dane Slavonije u Zagrebu, sajamsku manifestaciju gospodarskoga, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera.

Na sajmu će se u 6 dana njegova trajanja predstaviti 75 proizvođača slavonskih delicija i  predmeta tradicijskih obrta koje okuplja Udruga branitelja proizvođača Panonija. Naglasak je na onima koji su u Domovinskome ratu dali veliki osobni doprinos, a nakon rata s članovima svojih obitelji i nadalje doprinose društvenoj zajednici.

Slavonci su ljudi tople duše i velika srca pa su uvijek dobrodošli. Drago mi je da će naši sugrađani narednih dana uživati u bogatoj gastroponudi istočnog dijela Lijepe Naše i da nastavljamo s tradicijom pridržavajući se mjera opreza, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić je izrazio zadovoljstvo što je manifestacija usprkos aktualnoj epidemiološkoj situaciji opstala. Posebno nam zadovoljstvo pričinjava dolazak gradonačelnika i drugih visokih uzvanika, ali i veliki interes Zagrepčana za autohtonu slavonsku ponudu. Ponovo se potvrđuje da radimo dobar posao!

Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje je rekao da Grad svake godine  svojim pokroviteljstvom doprinosi prezentaciji i prodaji proizvoda. Naša je zadaća da pomognemo sačuvati ovaj bogati kraj i da potičemo njegovu daljnju proizvodnju.
 
 
 

Gradske vijesti - 2020.