clanak False

Otvorena nova rađaonica u KB Sveti Duh

30.12.2019.
Simboličnim rezanjem vrpce, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar zdravstva Milan Kujundžić otvorili su jutros suvremenu rađaonicu Klinike za ginekologiju i porodništvo u bolnici Sveti Duh.

Prema riječima ravnatelja Mladena Bušića, nova rađaonica je dvostruko veća od stare u kojoj su bila tri zajednička prostora za rodilje, dok obnovljena rađaonica sadrži šest rađaonskih bokseva ili „apartmana“. To jamči maksimalnu privatnost i komfor za rodilje, za njihovu pratnju te za osoblje Bolnice. Izgrađena je i nova operacijska dvorana sa svim pratećim sadržajima kako bi porod bio sigurniji i ugodniji, rekao je.

Ministar zdravstva Kujudžić je naglasio da je otvorenje nove rađaone veliki dobitak za zdravstveni sustav Grada Zagreba i Hrvatske. Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na obnovi rađaonice koja je jedna od najvećih u Hrvatskoj. Kvalitetni uvjeti za rodilje i novorođenčad su prioritet zdravstvenog sustava, a ovom smo obnovom dobili modernu rađaonicu koja je u skladu sa svim svjetskim standardima.   

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da se u Zagrebu godišnje rađa oko 12 000 djece, dok ih se samo u Klinici Sveti Duh rodi preko 3 000. Taj se broj već niz godina povećava zahvaljujući demografskim mjerama koje donosimo. Želim da se pozitivan trend nastavi te da osoblje u ovoj rađaoni ima što više posla, poručio je gradonačelnik.

Gradske vijesti - 2019.