clanak False

Otvorenje 25. zagrebačkog sajma nautike i 8. međunarodnog sajma HOTEL&GASTROTEH

17.02.2016.
Poštovane dame i gospodo,

Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na Zagrebačkom velesajmu gdje ove godine u istom terminu uživamo u zaokruženoj cjelini hrvatske nautičke ponude i eno-gastronomije. Logičnim spajanjem sajmova Nautike (koji ove godine slavi 25. jubilarni rođendan) i Hotel i Gastroteh-a povezali smo proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu. Na sajmu sudjeluje više od 25 zemalja izlagača na čemu čestitam timu Zagrebačkog velesajma.

Prema posljednjim informacijama, u 2015. godini u Hrvatskoj je zabilježeno više od 14 milijuna turističkih dolazaka, što je 9% više u odnosu na prethodnu godinu, dok je u kategoriji turističkih noćenja  ostvareno više od 71 milijuna, što je porast za 7 %. Pretpostavka je da bi ukupni prihodi od turizma mogli dosegnuti rekordnih 8 milijardi eura.

Ove godine je ostvarena i rekordna statistika turističkih posjeta i noćenja u gradu Zagrebu, upravo zahvaljujući Adventu u Zagrebu. U prosincu 2015. godine, Zagreb je ostvario 68.973 turističkih dolazaka i 123.140 noćenja što je porast od 22,43 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

Zagreb je zahvaljujući Adventu postao i najposjećeniji grad u Hrvatskoj. Pretpostavka je da bi ukupni prihodi od turizma mogli dosegnuti rekordnih 8 milijardi eura.

U sljedećih nekoliko dana u paviljonima Zagrebačkog velesajma očekuje vas i bogat program pratećih zbivanja pa čak i mogućnosti ronjenja u velikom bazenu inače  projektu  humanitarnog karaktera ronioca Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Pozivam vas i na prezentaciju Hrvatskog kuharskog saveza koji već tradicionalno organizira CRO TOP 10, državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara ali i brojne kulinarske radionice, demonstracije i degustacije autohtonih jela hrvatskih regija.

Pozovite svoje prijatelje i članove obitelji da posjete i podrže sajmove te sudjeluju u mnogobrojnim aktivnostima u kojima mogu uživati za povoljnih 30 kuna  (ulaznica iznosi 30 kn a za učenike, studente i umirovljenike 15 kn) dok je za vrijeme trajanja sajmova parking oko Zagrebačkog velesajma  besplatan.