clanak False

Otvorenje 48. Floraart-a

29.05.2013.

 

Otvorenjem 48. međunarodne vrtne izložbe Floraart, Zagrepčani i njihovi gosti od danas imaju priliku uživati u cvjetnom bogatstvu parka Bundek.


Ovaj najveći sajam cvijeća u regiji, otvorio je zagrebački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Floraart-a Milan Bandić upitavši Ima li ljepši poklon prigodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, od ovog našeg cvjetnog zagrebačkog pušleka?


Gradonačelnik je dodao i da Floraart objedinjuje u sebi tri vrlo bitne značajke: Turistički sadržaj, obzirom da se očekuje više od 100.000 posjetitelja, zatim poslovni, odnosno komercijalni značaj koji je vrlo bitan u vremenima dok kriza i dalje traje, te zabavni, edukativni i natjecateljski sadržaj.


Uz zahvalu gradonačelniku, pokrovitelju Floraart-a, voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga Zrinjevac Igor Toljan podsjetio je kako se ove godine obilježava 120 godina Zrinjevca, organizatora ove cvjetne manifestacije. Također, dodao je, Floraart je prepoznat u Europi, te se svrstava u red sa sličnim izložbama u velikim gradovima razvijene europske i svjetske vrtlarske tradicije.


Ovogodišnja vrtna izložba okuplja čak 144 hrvatskih izlagača, te 13 izlagača iz Europe i SAD-a. Svaki dan od 30. svibnja do 2. lipnja, u vremenu od 9,00 do 21,00 sat, posjetioci će besplatno moći uživati u cvijeću, ali i prisustvovati brojnim događanjima, poput radionica, predavanja, prezentacija, natjecanja, uz kulturno-zabavni program.


Gradske vijesti - 2013.