clanak False

Otvorenje Ulice Blato

13.06.2018.

Ovo će biti pristupna cesta u budućem projektu uređenja Sveučilišne bolnice, odnosno njene prve faze, stoga je njeno uređenje bio prioritet, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvaranja rekonstruirane Ulice Blato (Priobalna cesta). Također je podsjetio kako je Zrinjevac ovdje prije tri mjeseca uredio okoliš te su postavljene klupe, stolovi i roštilji kako bi sugrađani mogli uživati u prirodi.

Prema riječima voditelja Zagrebačkih cesta Ante Todorića sanacija ceste u dužini od 2,5 kilometara obuhvatila je postavljanje novih rubnjaka, skinut je stari i postavljen novi asfalt kolnika i pločnika, te napravljeni novi slivnici. Također je produžen izljevni propust, ugrađena čelična rešetka koja sprečava propust krupnog otpada prilikom (granja, trupaca) u vrijeme kad rijeka Sava nabuja. Napravljena je i javna rasvjeta sa 85 čeličnih stupova i najnovijom LED tehnologijom.

Zadnjih godinu dana očistili smo gotovo 70 hektara gradske površine oko Sveučilišne bolnice. U zadnjoj fazi smo postavili 20 roštilja i 40 kompleta hrastovih klupa i stolova i drago nam je da su to sugrađani prepoznali i koriste površinu, rekao je voditelj Holdingove podružnice Zrinjevac Igor Toljan dodavši kako se još mora riješiti parkirališni prostor kako bi im bilo praktično za dolazak automobilima.
 

Gradske vijesti - 2018.