clanak False

Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u taekwondou

01.02.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" Prvenstvo Grada Zagreba 2020. u taekwondo-u. 

Čestitam svim organizatorima na ovom natjecanju. Zahvaljujem se i svim roditeljima, djedovima i bakama koji svoje mališane odgajaju u sportskom duhu. Dok je takve djece i roditelja koji su sportski orijentirani i profesionalno usmjereni Zagreb se ne treba bojati za svoju budućnost, naglasio je gradonačlnik.

Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo dodoa je da će se u svibnju pod pokroviteljstvom gradonačelnika održati Seniorsko svjetsko prvenstvo. Značaj tog prvenstva je u tome što je to posljednje natjecanje pred Olimpijadu tako da očekujemo dolazak najboljih taekwondaša, rekao je Nobilo i dodao da će se natjecanje održati u zagrebačkoj Areni.

Tomislav Horvat, predsjednik Zagrebačkog taekwondo saveza je rekao kako se svake godine na ovom natjecanju okupi sve više natjecatelja, a naglasio je i kako je taekwondo jedan od najtrofejnijih sportova u zemlji.


Gradonačelnik Bandić tom je prigodom čestitato Kristini Tomić na izborenom plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju, a trenerima koji su uspješno završili stručno osposobljavanje uručio diplome Sportskog učilišta ustanove za obrazovanje odraslih.

Natjecanje organizira Zagrebački taekwondo savez i Taekwondo klub "Susedgrad-sokol". U disciplinama sportske borbe i forme na sedam borilišta nastupa 520 kadeta, juniora i seniora iz 31 zagrebačkog kluba. Među natjecateljima su i članovi hrvatske taekwondo reprezentacije.
 

Gradske vijesti