clanak False

Počeli radovi na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Botinec

11.07.2022.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u pratnji svojih zamjenika, otvorio je danas radove u Odranskom Obrežu na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Botinec. 

„Zadovoljstvo mi je konačno otvoriti radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Odranskom Obrežu. Ideja da se ovdje otvori vrtić nastala je još 2013. i trebalo je devet godina da se to konačno i dogodi. Ponosan sam što će danas započeti prva faza koja obuhvaća rušenje starog objekta, a nakon toga gradnju novog vrtića na tom mjestu. Riječ je o modernoj zgradi, koja neće biti samo u funkciji dječjeg vrtića, već će po potrebi dvorana na katu služiti i kao mjesto susreta za različite programe i potrebe cijele lokalne zajednice“, kazao je gradonačelnik Tomašević.

Podsjetio je kako je jedan od prioriteta Gradske uprave proširenje kapaciteta dječjih vrtića, najavivši u naredne dvije godine izgradnju 13 novih dječjih vrtića, te dogradnju i prenamjenu njih još osam. Ukupna vrijednost ove 21 investicije u vrtiće je 555 milijuna kuna.

„Uz to, Grad Zagreb iz Proračuna subvencionira i privatne i vjerske dječje vrtiće, a cijena naših dječjih vrtića jedna je od najnižih u Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik. 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pohvalio je arhitektonsko rješenje buduće zgrade dječjeg vrtića jer će objekt osim djece moći koristiti i ostali građani koji žive u Odranskom Obrežu. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Botinec Marijana Pernar kazala je kako se izgradnjom ovog vrtića ostvaruje dugogodišnji san stanovnika Odranskog Obreža, zahvalivši gradonačelniku i svima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta.  

Zgrada vrtića sastojat će se od prizemlja i kata. U prizemlju, bruto površine 451,92 m², nalaze se tri grupne sobe sa sanitarijama, jedna za jasličku grupu i dvije za vrtićke grupe za ukupno 44 djece, prostori odgajatelja i gospodarski blok, a na katu, bruto površine 451, 92 m², bit će smještena višenamjenska dvorana s popratnim prostorijama. Dvorana će imati i direktan pristup vanjskim stubištem i dizalom radi praktičnijeg korištenja van radnog vremena vrtića. Ukupna vrijednost radova je 14.844.537,36 kn (s PDV-om). 

Gradske vijesti - 2022.