clanak False

Početak gradnje Osnovne škole Ivanja Reka

30.05.2018.

U društvu suradnika i predstavnika lokalne samouprave gradonačelnik Milan Bandić položio je jutros kamen temeljac za gradnju Osnovne škole Ivanja Reka.

Za 15 mjeseci ovdje ćemo otvoriti jednu od najljepših škola u gradu Zagrebu. Imat će 15 učionica i trodijelnu sportsku dvoranu, a vrijednost Investicije je oko 90 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik te dodao kako djeca iz Ivanje Reke, Resnika i Ruščice neće više morati putovati do Peščenice u školu. Ovo mi je najljepši poklon ususret Dana Grada jer smo točno prije 18 godina preuzeli odgovornost nad našim gradom.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je kako se zagrebački projekt škologradnje nastavlja. Veseli nas što će učenici iz Ivanje Reke i okolnih naselja, koji trenutno pohađaju školu Fran Krsto Frankopan, od jeseni 2019. imati nastavu u svom naselju. 

Zadovoljstvo započetim radovima izrazio je i predsjednik Mjesnog odbora Ivanja Reka Damir Ranec. Ovo čekamo već godinama i jako smo sretni što ćemo sljedeće godine upisati prvu generaciju djece u našu školu.

Nova škola, predviđena za 720 učenika u 24 razrednih odjeljenja kroz dvije smjene, imat će 10 učionica za predmetnu i 5 učionica za razrednu nastavu s popratnim sadržajima. Ukupna površina objekta škole i sportske dvorane je 7 850 m2.

Gradske vijesti - 2018.