clanak False

Podjela građevinskog materijala u Brezovici

10.01.2021.
Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Brezovici kod objekta NK Brezovica prisustvovao podjeli građevinskog materijala za nužnu sanaciju građanima čiji su objekti pogođeni potresom u prosincu 2020.

'Nakon potresa 28. i 29. prosinca najviše štete pretrpjeli su stanovnici Brezovice i zato smo upravo ovdje organizirali podjelu građevinskog materijala. Do sada je ukupno pristiglo oko 211 prijava štete, od čega su gotovo 1/3 s područja Brezovice. Ono što možemo u datom trenutku jest da pomažemo građanima, što i činimo, a sustav cjelovite obnove koji je pred nama mora biti životan, provediv, pravedan, transparentan i usuglašen sa strukom. Jedine dvije stavke u proračunu Grada Zagreba koje nemaju limita su korona i potres, a ovom prilikom najavljujem kako idućeg tjedna kreće isplata do 50 000 kuna pomoći građanima koji su pretrpjeli štetu u potresu iz ožujka 2020.', kazao je gradonačelnik Bandić.

Prilikom podjele gradonačelnik je napomenuo kako će građanima iz ostalih 16 gradskih četvrti, s obzirom na manji broj prijava štete, materijal biti dostavljen na njihove adrese. Podjela će se vršiti u suradnji članova vijeća gradskih četvrti, vijeća mjesnih odbora i Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

Podsjećamo kako je ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno vlasnicima stambenih objekata koji uz nužnu sanaciju oštećenja mogu nastaviti nesmetano i sigurno živjeti u svojim objektima.

Raspoloživi građevinski materijal:

- crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupiter i sljemenjaci s kopčom)
- drvena građa (jelove letve, štafle duljine 4 metra)
- mort za zidanje, vapnena glet masa
- opeka (puna opeka i blok opeka)
- dimnjaci
 
Građani nastale štete od potresa mogu prijaviti na besplatne brojeve telefona 0800 8802 i 0800 8805, te na mail: potres@zagreb.hr

Gradske vijesti - 2021.