clanak False

Polaganje vijenca u povodu 99. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana

14.05.2021.
U povodu 99. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno zamjenicom gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelenom Pavičić Vukičević, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na Gradskom groblju Mirogoj.

Kao vrhovni zapovjednik s herojima Domovinskog rata - hrvatskim braniteljima, a sve u cilju izgradnje demokracije, vodio je Hrvatsku prema oslobođenju i otvorio naš put u Europu. Temelj njegove politike bilo je ujedinjenje svih Hrvata, neovisno o ideološkoj usmjerenosti, s jedinim ciljem, a to je samostalna država Hrvatska, istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević.

Također je naglasila kako je dr. Franjo Tuđman bio najzaslužniji što je Hrvatska stekla svoju neovisnost, obranila se od velikosrpske agresije i ostvarila ugled i poštovanje cijeloga svijeta. Na tom tragu zahvalni smo našem pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je ostvario svoju i našu zajedničku viziju i omogućio podizanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku u središtu grada Zagreba.

Gradske vijesti - 2021.