clanak False

Položen kamen temeljac u dogradnju vatrogasnog doma DVD-a Sesvete

30.06.2022.
Danas je, ispred doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sesvete, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, u društvu suradnika, predstavnika Vatrogasne zajednice i predstavnika Vijeća gradske četvrti, položio kamen temeljac za dogradnju novih garaža Vatrogasnog društva.

Zamjenik Korlaet, ujedno i načelnik stožera Civilne zaštite Grada Zagreba, je istaknuo da će se izgradnjom dviju novih garaža te dodatnim opremanjem i kadrovskim osnaživanjem unaprijediti intervencijski kapaciteti Dobrovoljnog vatrogasnog društva, ali i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

„U Sesvetama živi oko 90,000 naših sugrađana, a proširenje kapaciteta ovoga Doma je nužno kako bismo osigurali našim vatrogascima optimalne uvjete. DVD Sesvete zajedno i ravnopravno s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba izlazi na intervencije u požarnoj zoni istok, na području Gradske četvrti Sesvete, a prema potrebi intervenira i u drugim dijelovima Zagreba“, rekao je zamjenik Korlaet.

Također je naglasio da je DVD Sesvete dalo veliki doprinos sanaciji posljedica potresa na području grada Zagreba i u potresom pogođenom području Sisačko - moslavačke županije.

Uime svih vatrogasaca, zamjeniku Korlaetu i njegovim suradnicima je zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić. „Zahvaljujemo Gradu na kontinuiranoj podršci i sufinanciranju ovog projekta iz proračunskih sredstava“, poručio je.

Ukupan iznos radova na izgradnji novih garaža vrijedi 1,3 milijuna kuna, a planirani završetak je predviđen za 12 mjeseci.
 

Gradske vijesti