clanak False

Poruka gradonačelnika ususret najavljenim padalinama

22.02.2018.
Drage Zagrepčanke i Zagrepčani cijenjeni sugrađani,

Konačno smo i u našem gradu dočekali pravu zimu, a prema aktualnim vremenskim prognozama očekuju nas novi snježni pokrivač i prilično niske temperature.
Stoga vas pozivam na oprez u prometu, na adekvatno korištenje zimske opreme, te molim da svoje automobile parkirate tako da ekipe zimske službe mogu što bolje očistiti prometnice prema unaprijed zadanim prioritetima.

Zimska služba bit će na terenu 24 sata dnevno, a, u skladu sa stupnjevima pripravnosti, brinut će o 2589 km prometnica. Podsjećam da se prohodnost cesta prve razine osigurava u roku od pet sati od prestanka oborina u nizinskom, odnosno, u roku od 8 sati u planinskom području. Na cestama druge razine prohodnost se osigurava najkasnije u roku od 24 sata od prestanka oborina.
Uvijek smo se znali nositi  s obilnim snježnim padalinama, pokazujući dobru organiziranost i spremnost svih nadležnih službi, ali i veliko srce, razumijevanje i solidarnost prema onima koji iz nekih razloga  trebaju našu pomoć bilo u čišćenju snijega na pločnicima ispred naših zgrada ili npr., u  dostavi kućnih potrepština.

Apeliram na vas da tako bude i ovaj put, da budemo odgovorni, oprezni, strpljivi i solidarni te spremni na odgovor još jednom zimskom izazovu!
 
Hvala vam na tome!

Vaš gradonačelnik
Milan Bandić

 

Gradske vijesti - 2018.