clanak False

Posjet djeci u Ljetnoj školi srpskoj jezika i kulture na Viru

28.07.2017.
Na poziv predsjednika Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Siniše Ljubojevića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je, u odmaralištu Cvrčak na otoku Viru, djecu - pripadnike srpske nacionalne manjine koja pohađaju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj, što se već tradicionalno održava u organizaciji SKD Prosvjeta, uz sufinanciranje Grada Zagreba - Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Sljedeće godine Grad Zagreb će sudjelovati u financiranju još većeg broja djece srpske nacionalne manjine koja ce ljetovati u ovom odmaralištu, rekao je gradonačelnik Bandić, zaželjevši djeci lijepe uspomene s ljetovanja. Također je dodao kako Grad Zagreb sufinancira i ljetovanje za djecu iz Gunje,Vukovara, Srebrenice, Beslana i Kijeva. Djecu iz mjesta koje je zadesila neka nesreća pokušavamo barem malo razveseliti omogućivši im besplatno ljetovanje i to ćemo činiti i dalje sve dok ćemo imati mogućnosti.

Odgojno-obrazovni rad Ljetne škole odvija se u dvije skupine učenika koji će sa svojim učiteljima boraviti sedam dana u odmaralištu. Ove je godine u Ljetnu školu prijavljeno ukupno 149 učenika iz cijele Hrvatske, koji tijekom boravka imaju priliku slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i vježbama iz srpskog jezika, geografije, povijesti, glazbene i likovne kulture, kaligrafije i folklornih aktivnosti.

Ovaj je Program rezultat upornog rada SKD Prosvjeta na očuvanju identiteta srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i promicanju interesa njihove domovine, naglasio je predsjednik SKD Siniša Ljubojević, zahvalivši gradonačelniku i Gradu Zagrebu na podršci.

Gradske vijesti - 2017.