clanak False

„Poštuj sebe, poštuj druge - podrška djeci i mladima u zajednici“

20.12.2021.
Nositelj: Udruženje „Djeca prva“

Partneri: Grad Zagreb, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Društvo za psihološku pomoć.

Naziv poziva: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“; UP.02.2.2.15, u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj projekta: 1. Pružiti podršku i osigurati dostupne izvaninstitucijske usluge savjetovanja i pomaganja za djecu i mlade u riziku/s problemima u ponašanju te njihove obitelji (jednoroditeljske obitelji); 2. Osnažiti kapacitete stručnjaka za pružanje djeci i mladima s problemima u ponašanju i njihovim obiteljima; 3. Informirati javnost o procesu deinstitucionalizacije i važnosti dostupnosti izvaninstutucijskih socijalnih usluga te ju senzibilizirati za prava ranjivih skupina.

Ukupna vrijednost projekta: 1.325.851,45 HRK

Početak provedbe projekta: 28.10.2021.

Trajanje projekta: 24 mjeseca


U sklopu projekta 27.01.2023. održan je okrugli stol "Činimo li dovoljno za djecu i mlade s poremećajima u ponašanju?"
Više o okruglom stolu možete saznati na  https://www.zagreb.hr/odrzan-okrugli-stol-cinimo-li-dovoljno-za-djecu-i-/185842.