clanak False

Potpisan ugovor između Poliklinike Medikol i tvrtke Philips o kupnji četiriju PET/CT uređaja

12.11.2019.
Danas je u hotelu Westin održana svečanost u povodu potpisivanja Ugovora o kupnji četiriju PET/CT uređaja nove generacije između Poliklinike Medikol i tvrtke Philips.

Riječ je o najsuvremenijim PET/CT uređajima nove generacije Philips Vereos Digital PET/CT, a koji su u usporedbi s postojećim PET/CT uređajima u Republici Hrvatskoj mnogo sofisticiraniji pa će  doprinijeti kvaliteti nalaza i povećanju dijagnostičke pouzdanosti.

Ugovor vrijedan 10 milijuna eura su potpisali predsjednik Uprave Poliklinike Medikol Ivan Rajković i glavni izvršni direktor Philipsa za srednju i istočnu Europu Reiner Schlatmann.

Nakon što je  medicinskim djelatnicima i rukovodstvu Poliklinike Medikol zahvalila, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić je istaknula da će hrvatsko zdravstvo novim uređajima uštedjeti i da će se njima doprinijeti kvalitetnijoj dijagnostici. Grad Zagreb je odgovoran za više od 50 % direktnih stranih ulaganja u Hrvatsku te za trećinu državnog BDP-a pa svojim politikama nastoji stvoriti što povoljnije uvjete rada za poduzetnike i obrtnike. Podržavamo sve aktivnosti u javno-privatnome partnerstva jer kvalitetna suradnja javnog i privatnog sektora rezultira boljim zdravljem naših sugrađana, a oni su naš najvažniji resurs, rekla je. 

Predsjednik Uprave Poliklinike Medikol Ivan Rajković je objasnio da će novi uređaji biti dostupni svim onkološkim, neurološkim i kardiološkim pacijentima u Medikolovim centrima, ponajprije u Zagrebu, a do 2020. i u Rijeci, Splitu i Osijeku. Zbog visoke kvalitete slike, novi uređaji omogućuju otkrivanje i najsitnijih lezija koje  na starijim uređajima ovog tipa jednostavno nije bilo moguće vidjeti. To će značajno smanjiti vrijeme trajanja pretraga i zračenja pacijenata i medicinskog osoblja, rekao je.

Dodao je da će novi uređaji u Medikolovim centrima smanjiti liste čekanja za dijagnostičke pretrage u hrvatskim bolnicama. Jer, za pacijente s ugovornim odnosom s HZZO-om, pretrage u Poliklinici Medikol su identičnih cijena kao i u hrvatskim bolnicama.

Gradske vijesti - 2019.