clanak False

Potpisana Energetska povelja

28.03.2008.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i stalni predstavnik Programa ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj Yuri Afanasiev potpisali su, 28. ožujka, Energetsku povelju i Pismo namjere o suradnji na provedbi Projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u RH koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s UNDP-om.

Provedba Projekta odvijat će se tijekom sljedeće dvije godine na temelju Plana provedbe čiji su glavni ciljevi poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova za energiju, planiranje energetike i održivo gospodarenje resursima na lokalnoj i regionalnoj razini, smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu i poticaj razvoja poduzetništva.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da je Grad Zagreb potpisivanjem Pisma namjere, Energetske povelje i davanjem Izjave o politici energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša, istaknuo svoje strateško opredjeljenje i ciljeve politike odgovorne gradske uprave na provedbi programa primjene energetske učinkovitosti i zaštite okoliša Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2008.