clanak False

Predsjednik Lions Europa Foruma kod gradonačelnika

25.02.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je predsjednika Lions Europa Foruma Dražena Melčića. Sastanak u Gradskoj upravi održan je u povodu Konferencije Lions Europa Forum što će se u Zagrebu održati krajem listopada 2021., a koju organizira Lions Clubs International – District 126, Hrvatska.
 
Kako je naglasio gospodin Melčić, Lions Clubs International je najveća svjetska humanitarna organizacija s 1,5 milijuna članova u 210 zemalja.
 
Nadalje je pojasnio da je konferencija Lions Europa Forum njihova najveća godišnja manifestacija na kojoj sudjeluje oko 1.500 članova iz Europe s najvišim dužnosnicima iz cijelog svijeta. U Zagreb dolaze par dana prije početka trodnevne konferencije i ostaju nekoliko dana nakon nje, što je odlična prilika za turističku prezentaciju i promociju grada.
 
S obzirom na izniman humanitarni doprinos hrvatskih Lions klubova, gradonačelnik Bandić je obećao logističku potporu u organiziranju konferencije te je delegirao odgovorne osobe iz nadležnih gradskih ureda i podružnica Zagrebačkog holdinga, a s Turističkom zajednicom grada Zagreba je dogovorena financijska potpora konferenciji.
 
Osim toga, na sastanku je dogovoren i susret zagrebačkog gradonačelnika i budućeg predsjednika LC International Briana Sheehana, predviđen za 24. ožujka ove godine.

Gradske vijesti - 2020.